Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Túrókrémes piskótatekercs

Tudtad, hogy a KATUSFODD Étkezés helyettesítőmből is finom desszerteket lehet készíteni? Ilyen például a túrókrémes piskótatekercs, amiben a KATUSFOOD édesítőszer és a KATUSFOOD lisztkeverék mellett a KATUSFOOD Étkezés helyettesítő a recept alapja, méghozzá eper ízesítésben. Ez a termék nem csak egy fehérjeturmix, hanem sokkal több annál. Olyan magas fehérje- és rosttartalmú, alacsony szénhidráttartalmú italpor, ami olyan makro és mikro tápanyagokat tartalmaz, amelyekre egy főétkezés során szükséged lehet. 15 gramm fehérjét, 8,7 gramm lassan felszívódó szénhidrátot és 2,5 gramm élelmi rostot tartalmaz, ami adagonként mindössze 103 kalória. Található benne C-vitamin, ami hozzájárul többek között a normál kollagénképződéshez, a B6-vitamin a fáradtság és a kifáradás csökkentését segíti elő, a króm a normál vércukorszint fenntartásáért felel, míg a biotin (B7-vitamin) hozzájárul a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. A termékben található még E-vitamin is, ami a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelemben nyújt segítséget. Ugye jól hangzik? A jó hírem pedig az, hogy ez a termékem istenien passzol a túrókrémes piskótatekercshez, ezért egy nagyon finom és könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek:

Hozzávalók 12 adaghoz:

·         4 db. tojás

·         1/2 tk. szódabikarbóna

·         1 csipet só

·         4 ek. KATUSFOOD édesítőszer

·         20 g kakaópor

·         30 g KATUSFOOD lisztkeverék

·         500 g krémes állagú zsírszegény túró

·         30 g KATUSFOOD Étkezés helyettesítő (epres)

·         100 g eper

·         50 g étcsokoládé

Elkészítés:

Kapcsold be a sütőt, melegítsd elő 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verd fel. A sárgájához add hozzá az édesítőszert, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd verd fel. Adj a sárgájához 2 ek. fehérje habot, majd keverd hozzá a lisztkeveréket is. Ezt követően add hozzá a maradék fehérje habot, és körkörös mozdulatokkal óvatosan keverd a masszába. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot! Sütőpapírral bélelt, kb. 30*30 cm-es tepsibe egyengesd el a tésztát, majd 180 fokon süsd kb. 12 percig. Miután a piskóta elkészült, húzd le róla a sütőpapírt, és terítsd konyharuhára. Készítsd el a krémet. A túróhoz keverd hozzá az Étkezés helyettesítőt. Amennyiben édesebben szereted, tehetsz bele 1 ek. édesítőszert, de ez elhagyható. A piskótára kend rá a krémet, és kb. 50 g megtisztított, aprított epret szórj a krémre, majd szorosan tekerd fel. Az étcsokoládét 2-3 ek. vízzel vízgőz felett olvaszd fel, majd csurgasd a tekercs tetejére. Tedd a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen. A maradék eperrel tálald. A tekercset 12 szeletre vágd, így 1 szelet=1 adag. Jó étvágyat!

                                   

Keresés